هر آنچه درباره CPU
اسفند ۲۴, ۱۳۹۴شهاب الدین یحیی سهروردی
اسفند ۲۴, ۱۳۹۴قطرات اشک بنظر جذابتی ندارند اما در این دانه های کوچک شور و غمناک ماجراهای بسیار جذابی هست.
موریس میکرز عکاس هلندی که پیش از این در حوزه ی پزشکی فعال بوده مجموعه ای عکس از فاصله ی بسیار نزدیک از منتخبی از قطرات اشک تهیه کرده و نام آلبوم عکسش را “تصاویر خیال انگیز اشک” نهاده است.
پروژه در پاسخ به برخی کنجکاویهای قدیمی حوزه ی علم آغاز شد. میکرز در پستی در وبلاگش توضیح می دهد: “به گفته ی علم هر اشک غلظت و چسبندگی و ترکیبی متفاوت دارد. تمام اشکها مجموعه ای از مواد زیستی نظیر انواع چربی، پادتن و آنزیم هستند که در آب شور معلق شده اند. اما سوال من این بود که این اشکها با دنیای واقعی چه رابطه ای دارند؟”
سه نوع اشک وجود دارد: اشکهای احساسی که با غم و شادی مرتبطند، اشکهای واکنشی که نتیجه ی تحریک و سوزش چشمند، و اشکهای بنیادین که مرطوب کننده هایی دائماً حاضرند که چشمانمان را مرطوب و سالم نگه می دارند.
میکرز میخواست ببیند این اشکها زمانی که زیر میکروسکوپ نگریسته شوند چه تفاوت قابل مشاهده ای دارند. او شبی را با دوستانش صرف تجربه ی این موضوع کرد. برای اینکار اشک لازم بود و این اشکها با کمک برش پیاز، خوردن فلفل قرمز، و اشکهای غم یا شوق جمع اوری شدند. پس از جمع این اشکها با میکروپیپت (پیپتهای کوچک آزمایشگاه) او اشکها را روی لامل میکروسکوپ قرار داد و چند دقیقه آنها را به حال خود رها کرد تا بلوری شوند.
با اینکه الگوی متمایز قابل مشاهده ای بین اشکهای مختلف دیده نشد اما میکرز توانست بر پیچیدگی مساله فائق آمده و ساختار بلورهای نمکین اشک را از هم تفکیک کند. نتیجه ی کار به زبان میکرز از این قرار بود: “بنظر می آید باید گفت تفاوت قابل مشاهده ی اشکها اختلافی در منشاء اشکها نشان نداد با این وجود این قطرات اشک زیر میکروسکوپ بسیار زیبا بنظر می رسند.”